
Menjar bé per créixer millor
Rita Rigolfas, Laura Padró i Pilar Cervera
L'estat òptim de salut durant la infància i l'adolescència ha de contemplar els nois i noies de manera global, ja que no s'ha d'entendre la salut únicament com l'absència de malaltia, sinó com un benestar físic, psicològic i social.
No hi ha dubte que l'alimentació dels escolars i adolescents incideix directament en la seva salut i sovint l'actitud davant dels aliments reflecteix les seves vivències en aquesta etapa de la vida. Els problemes alimentaris poden indicar trastorns psicològics i socials.
Aquest llibre s'ha redactat amb la intenció d'orientar-los cap una alimentació saludable i es dirigeix a ells, als seus pares i familiars, als educadors i a tots aquells altres professionals i persones properes i que poden tenir incidència en el seu creixement.
S'ha estructurat en quatre apartats:
L'alimentació saludable per a créixer adequadament
L'alimentació i les diferents cultures
L'alimentació i l'activitat física
L'alimentació i la promoció de la salut
En cada un d'aquest apartats s'hi troben destacats de Cal recordar i també Casos pràctics que volen facilitar la comprensió de la teoria per aplicar a la quotidianitat.

Són dietistes-nutricionistes formades a la Universitat de Nancy (França).
Al llarg del seu exercici professional, destaquem que han:
Treballat en hospitals, consulta privada, en l'àmbit de la salut pública i també en docència al llarg de més de trenta anys.
Publicat varis llibres i escrit molts articles en diverses revistes científiques.
Participat en projectes de recerca i congressos nacionals i internacionals, en temes d'alimentació, nutrició i dietètica.
Col·laborat en programes de divulgació alimentària-nutricional, en mitjans de comunicació: premsa, Catalunya Radio, TV3 i algun altre mitjà a nivell estatal.
Format part del grup impulsor per la creació del Centre d'Ensenyament Superior de Nutrició i Dietètica (CESNID), adscrit a la Universitat de Barcelona, —on es formaren el primers dietistes-nutricionistes amb titulació universitària a Catalunya— i de l'Ensenyament de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Barcelona, on es continua la formació.
En l'esmentat Centre, a part de la docència en assignatures del currículum de la carrera com: dietètica, dietoteràpia, alimentació materno-infantil, història de l'alimentació i deontologia professional, pràctiques tutelades i més, també han exercit càrrecs de responsabilitat en la gestió del CESNID.
.