Empty

Total: 0,00 €

La textura de la xocolata

Cal saber

Autor:
Claudi Mans
12,00 €
Idioma: 
Catalán
Soporte: 
Impreso
Páginas: 
110
ISBN: 
978-84-10013-82-7

Resum del llibre

L'objectiu del llibre "La textura de la xocolata" és analitzar, amb llenguatge comú i arguments científics, què és la xocolata i per què un mateix producte genera a la major part de la població sensacions tan variades i plaents. Per fer-ho, seguirem l'estructura clàssica de l'aproximació a un aliment. Seguint el camí de les ciències de l'alimentació, veurem l'aliment des de l'arbre a la boca, és a dir, què és la xocolata i quina composició té. Fins aquí som a la disciplina de la ciència i la tecnologia dels aliments. Després ens fiquem el producte a la boca, i ja som a la disciplina de les ciències sensorials o ciències gastronòmiques. Seran els capítols de Textures i Sabor, Color, Olor i Flavor. Si ens mengem la xocolata, és a dir, de la boca cap a dins de l'organisme, estarem en el camp de la nutrició i la dietètica, i li dedicarem un curt capítol de preguntes i respostes. Pel camí haurem vist què diuen els diccionaris de la xocolata, com veuríem la xocolata al microscopi, quin és el Nutriscore de la xocolata, què és el "fat bloom", on hi ha les reaccions de Maillard a la xocolata, com són els cristalls de la mantega de cacau, i quins són els 40 atributs amb què podem descriure les textures.

Autor

Claudi Mans Teixidó és catedràtic emèrit d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona. Va ser degà de la Facultat de Química i president de la Divisió de Ciències. Té llibres de divulgació com La truita cremada, Els secrets de les etiquetes, La vaca esfèrica, Sferificaciones y macarrones, La química de cada dia i 100 preguntes de química quotidiana, articles científics i de divulgació, i un gran nombre de conferències de divulgació de la ciència i la ciència a la cuina. Va ser col•laborador del CosmoCaixa i de la unitat elBulliLab. Premi Nacional de Química de l’ANQUE 2011 i distinció de la Universitat de Barcelona 2014 a la millor tasca de divulgació científica.