Barra

nasa6


 

L'obra, produïda per la NASA, consta de 4 pel·lícules, presentades en 3 DVD, i un llibre guia amb totes les explicacions i fotografies de l'obra completa.

El primer DVD titulat "El Cos Humà" conté una exhaustiva explicació de tots i cada un dels Sistemes Interns del cos humà, és a dir, el Sistema Cardiovascular, el Sistema Cardiopulmonar, el Sistema Endocrinorenal, Sistema Circulatori i Inmunològic, Sistema Musculoesquelètic i Sistema Neurovestibular. Tot això s'explica mitjançant imatges reals i mitjançant imatges assistides per ordinador per a una millor comprensió de com funciona el nostre cos.

Com treballa el cor? Quina és la diferència entre les venes i les artèries? Què és l'Homeostasi? Què són els Osteoblasts? Quina funció tenen els glòbuls vermells? Com es regula la producció de glòbuls vermells a la sang? Quina és la funció dels glòbuls blancs? Per què ens maregem quan pugem a una Muntanya Russa? Aquests i moltes d'altres preguntes es responen en aquest primer DVD, on, a més, s'explica com els astronautes estudien a l'espai molts aspectes del funcionament del cos humà per saber més sobre nosaltres mateixos. Igualment, per a una millor comprensió, s'expliquen les diferències de comportament del nostre cos a l'espai. Els coneixements de ciència que aporta aquest vídeo el fanindispensable per a qualsevol estudiant de secundària, donant l'oportunitat d'aprofundir en alguns aspectes als alumnes de cursos més avançats.

El segon DVD planteja la "Gravetat i Microgravetat" per a, en base a les lleis de Newton, comprendre temes vitals com l'acceleració, la força i la massa dels cossos. S'explica amb animacions per ordinador per què un cohet pot arribar a orbitar la Terra, romandre orbitant el Planeta i després com torna a la Terra. S'introdueixen exemples amb animacions per ordinador, combinades amb imatges reals, sobre les lleis de Física relatives a què passaria si ens situéssim al cim de l'Everest i llancèssim una pilota. Quina trajectòria seguiria?. Diríem que aquest vídeo és bàsic per comprendre molts aspectes de ciències, matemàtiques i física.

Dins d'aquest DVD s'introdueix una altra pel·lícula "Per què surem a l'espai", i s'explica amb detall què és i de què es compon l'atmosfera terrestre, què és la pressió atmosfèrica i com varia depenent de si ens trobem a les profunditats marines, al nivell del mar o a les altes capes de l'atmosfera. Igualment s'explica quina indumentària necessita un astronauta per sortir a l'espai, ja que l'absència de gravetat i les extremes temperatures fora de l'atmosfera terrestre causarien la seva mort instantània. Finalment, s'exhibeixen unes precioses i impressionants imatges d'uns astronautes posant en òrbita un satèl·lit des de la seva nau espacial.

El tercer DVD planteja la física de las joguines a l'Espai i es titula "La Física a l'Espai ". S'experimenta amb diferents joguines a la nau espacial i es demana els alumnes que reprodueixin els mateixos moviments amb joguines a la Terra. Quines diferències hi ha en el comportament de les joguines? Quines semblances hi ha? Per què passen? Es compleixen les Lleis de Newton?

Com exemple es posa un tauler de bàsquet. Normalment un llançador de tirs lliures a la Terra podria fer rebotar la pilota al tauler per encistellar, però a l'espai no passa així. Per què? Si ens proposem fer una esmatxada, què passaria?

Es tracta, doncs, d'una introducció d'exemples pràctics de les Lleis de Newton, contrastant el comportament de les joguines a l'espai respecte a com es comporten a la Terra comptant amb la gravetat.

L'obra és, per tant, totalmente de Ciències Naturals i de Física, per a la millor comprensió del Cos Humà i de les Lleis de Newton i de Kepler.

El preu de l'obra és de 195* euros, IVA i despeses d'enviament incloses.


*Descompte del 15% inclòs preceptiu per a biblioteques públiques.