Barra

apollo


 

L'obra es compon de les autèntiques imatges realitzades per la NASA i un llibre a tot color. Les pel·lícules, d'alt interès per la formació i l'entreteniment personal, són les següents:

- Vídeo 1. Apollo 13. Houston, tenim un problema.

- Vídeo 2. La Supernova. Els cometes Halley i el Hale-Bopp.

- Vídeo 3. L'atmosfera de Mart. La Lluna, l'antic i el nou.


Al primer DVD es recullen tots els moments de la missió Apollo 13, des del seu inici fins al seu desenllaç final. El seu argument bé ha valgut una pel·lícula realitzada per Hollywood. A la realització de la NASA es recullen els moments més crucials i verídics viscuts a la càpsula lunar i a la càpsula de comandament pels astronautes, així com els nervis i perícies que es van realitzar per l'equip de suport des del centre de control de Houston.

L'emoció de les seqüències viscudes constrasta amb l'aprenentatge de diversos conceptes sobre la missió Apollo 13, així com la gran compenetració desenvolupada per tot l'equip en els moments clau, en què la vida dels tres astronautes estava en joc.

Aquest DVD constitueix també un document històric de primer ordre tant per l'excepcionalitat dels problemes de la missió com per la intensitat en què es va viure l'operació en tot el món durant aquells dies.

El segon DVD desenvolupa dues pel·lícules úniques. En primer lloc la Supernova. Es tracta de l'esdeveniment més poderós que existeix a l'Univers. L'energia que s'allibera durant l'explosió d'una Supernova ocorre en pocs segons i és 10 vegades més gran a la que allibera el nostre Sol en tota la seva existència. Fins avui només tenim coneixement de tres Supernoves en la història. Com es produeixen? Com es detecten? Què passa després de l'explosió? Aquestes i altres preguntes són desvetllades en aquesta pel·lícula de gran interès formatiu.

La segona pel·lícula d'aquest segon DVD tracta sobre el cometa Halley i el Hale-Bopp. Aquest darrer cometa ens va visitar durant el mes de març de 1997. En concret va ser el dia 22 de març de 1997 quan va assolir la màxima proximitat a la Terra. Va passar només a 197 milions de quilòmetres. Els experts asseguren que la seva lluminositat i vistositat van fer pensar en l'estel de Betlem reflectit al quadre de Giotto.

Aquesta pel·lícula està especialment recomanada per conèixer amb detall tot sobre els cometes en general i en particular sobre els cometes que hem citat. La informació que s'obté amb l'estudi dels cometes ens proporciona gran quantitat de dades sobre l'origen de l'Univers.

El tercer DVD conté dues pel·lícules més. En primer lloc està la relativa a Mart, amb l'estudi de la seva atmosfera així com a les especials característiques dels seus canons i volcans. L'estudi de la possibilitat de vida anterior al planeta també és objecte d'explicació en aquesta cinta. Precisament el dia 16 de novembre de 1996, Rússia va enviar una expedició a Mart amb l'objectiu de realitzar més estudis i fixar una base permanent al planeta.

La segona pel·lícula d'aquest DVD versa sobre la Lluna. En ella s'analitza la formació dels seus mars així com l'estructura geològica del satèl·lit. Tot això a nivell de divulgació molt senzill per comprendre fets transcendentals sobre el nostre satèl·lit.

L'arribada per primer cop de l'home a la Lluna de la mà de la misió Apollo XI va proporcionar una gran quantitat d'informació sobre el nostre satèl·lit i la possibilitat d'examinar-lo des de la Terra, un cop es van recollir les mostres de roques i es va instal·lar un sismògraf a la seva superfície que permetria recollir la intensitat dels impactes que provocaven els materials que col·lisionaven en la superfície del satèl·lit.

El llibre que acompanya l'obra permet aprofundir en les imatges del vídeo, així com gaudir de les espectaculars fotografies sobre els temes analitzats en els tres DVD. Les imatges capturades pel telescopi Hubble, després de la seva reparació, revelen imatges inèdites sobre galàxies satèl·lit a la nostra.

Els resums al final de cada capítol, així com el glossari final complementen aquesta obra d'alt valor pedagògic i formatiu per a tots els públics.

 

El preu de l'obra (3 DVD i un llibre guia) és de 195* euros, IVA i despeses d'enviament inclosos.


*El preu inclou un 15% de descompte per a Biblioteques Públiques.