Barra

anuaris

Els esdeveniments que van produir-se durant els anys 40 van tenir una gran influència en el desenvolupament de la història de la segona meitat del segle XX. Molts dels successos actuals tenen el seu origen en aquella dècada, de tal manera que resulta imprescindible conèixer allò esdevingut en aquell període per comprendre aspectes fonamentals de l'actual ordre mundial.

La dècada dels 50 va llançar un feix de llum clara sobre els molts problemes que es deixaven enrere. La pau i la recuperació econòmica van ser símptomes clars de superació individual i col·lectiva de la gent.

La dècada dels 60 va representar un període de progrés social i econòmic per a la majoria del nostre planeta. Aquesta dècada ha representat una transició a nivell polític, econòmic i social al món sencer.

Els anys de la Transició van ser claus per instaurar novament la democràcia a Espanya. Igualment, la dècada de 1976 a 1986 ens ha aportat diversos esdeveniments polítics, científics i socials, alguns d'ells encara vigents en l'actualitat.

Entre els anys 1987 i 1990 el món va viure uns canvis transcendentals que van alterar les estructures més profundes de les relacions interiors i exteriors de molts països.

Entre els anys 1991 i 1992 es va anar configurant la nova Europa, amb el consegüent canvi de mapes i fronteres i la creació de nous països.

El bienni 1993-1194 es va caracteritzar per la CRISI ECONÒMICA que va marcar la pauta a tots els països occidentals. L'atur va ser un dels indicadors macroeconòmics que més va augmentar i més va preocupar al llarg d'aquests anys. Com a conseqüència els governs occidentals van començar a prendre mesures pressupostàries per controlar la inflació i la despesa pública.

Els darrers anys del segle XX van estar marcats pels conflictes polítics internacionals, el nou model d'Espanya, la construcció de la nova Europa i la implantació de l'euro, els avenços tecnològics i les innovacions científiques.

Durant el segle XX hi ha hagut personatges que han format part de la història en diversos àmbits. Mitjançant les seves biografies es poden explicar diversos fets ocorreguts al llarg del segle XX.

En aquestes obres es tracten tots els temes, notícies i esdeveniments de les dècades dels 40, 50, 60, 70, 80 i 90 del segle XX. Temes tan variats com la ciència, la vida quotidiana, la cultura, l'economia, la política, els conflictes, la moda, l'esport, etc., de cada una de les dècades, així com la biografia de personatges rellevants de cada una d'elles, formen el contingut de les obres.